Discussion Forums  >  Images, Documents, File Locations

Replies: 27    Views: 157

2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
10/28/14 09:09 AM (5 years ago)

Can i change pdf to load on custom html page?

How can I change or manipulate a PDF file to load on a custom HTML as if it were ad actual page with a vertical scroll bar?
 
Ed Goodall
Fusion Technology
Profile
Posts: 422
Reg: Oct 01, 2011
Wiltshire, UK
12,320
like
10/28/14 10:03 AM (5 years ago)
Can I ask, why not use the PDF doc plugin?
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/28/14 10:05 AM (5 years ago)
Because the pdf page does not load already opened from what I see
 
Ed Goodall
Fusion Technology
Profile
Posts: 422
Reg: Oct 01, 2011
Wiltshire, UK
12,320
like
10/28/14 10:06 AM (5 years ago)
How do you mean?
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/28/14 10:10 AM (5 years ago)
I'm looking at it run on my phone there is a load button I mean to open it. It's not a page with everything opened on it already
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/28/14 10:12 AM (5 years ago)
I'm looking at it run on my phone there is a load button I mean to open it. It's not a page with everything opened on it already
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/28/14 10:12 AM (5 years ago)
I'm looking at it run on my phone there is a load button I mean to open it. It's not a page with everything opened on it already
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/28/14 10:12 AM (5 years ago)
I'm looking at it run on my phone there is a load button I mean to open it. It's not a page with everything opened on it already
 
Ed Goodall
Fusion Technology
Profile
Posts: 422
Reg: Oct 01, 2011
Wiltshire, UK
12,320
like
10/28/14 10:13 AM (5 years ago)
Stop refreshing!! It should load automatically?
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/28/14 10:14 AM (5 years ago)
What should refresh
 
Ed Goodall
Fusion Technology
Profile
Posts: 422
Reg: Oct 01, 2011
Wiltshire, UK
12,320
like
10/28/14 10:16 AM (5 years ago)
Don't refresh this page - it will make you post and post again, look above!

The PDF should load by itself by default?
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/28/14 10:18 AM (5 years ago)
I will redo it and see
 
GoNorthWest
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 8197
Reg: Jun 24, 2011
Oro Valley, AZ
1,000,000
like
10/28/14 10:23 AM (5 years ago)
Try this...it uses the Google Docs embeddable PDF Viewer:

<iframe src="http://docs.google.com/gview?url=http://path.com/to/your/pdf.pdf&embedded=true"
style="width:600px; height:500px;" frameborder="0"></iframe>

Mark
 
Ed Goodall
Fusion Technology
Profile
Posts: 422
Reg: Oct 01, 2011
Wiltshire, UK
12,320
like
10/28/14 10:24 AM (5 years ago)
Mark, legend. On iPhone so can't get that really!
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/28/14 10:27 AM (5 years ago)
Where to I put this or get it from not code savy
 
Ed Goodall
Fusion Technology
Profile
Posts: 422
Reg: Oct 01, 2011
Wiltshire, UK
12,320
like
10/28/14 10:28 AM (5 years ago)
Copy and paste that code into the Custom HTML plugin and fill the placeholder with a weblink to your PDF.
 
GoNorthWest
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 8197
Reg: Jun 24, 2011
Oro Valley, AZ
1,000,000
like
10/28/14 10:32 AM (5 years ago)
The online editor in the Control Panel should have a "source" button or tab. Click that and paste it in. Your PDF needs to be online somewhere with a URL that you can substitute for http://path.com/to/your/pdf.pdf

You might want to consider just making the Events page an Custom HTML document instead of a PDF. Then you can edit it as new events come up, and it won't require a separate app to open.

Mark
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/28/14 10:34 AM (5 years ago)
So use Dropbox then. Find the code and place the url in there.
 
GoNorthWest
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 8197
Reg: Jun 24, 2011
Oro Valley, AZ
1,000,000
like
10/28/14 10:37 AM (5 years ago)
Yep, I think that should work. Make sure it doesn't have download=0 at the end because I think that prevents it from being viewed anywhere other than at DropBox.
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/28/14 11:00 AM (5 years ago)
I pasted the code nothing happened
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/29/14 10:10 AM (5 years ago)
I have did everything I know how and this pdf is still not coming up on this page.
 
GoNorthWest
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 8197
Reg: Jun 24, 2011
Oro Valley, AZ
1,000,000
like
10/29/14 10:46 AM (5 years ago)
Me too. Like I said in my email, I think it's because the "browser" that the app uses to render HTML isn't like the standard browsers, because it's actually a webView. So, it has limited capabilities.

We should move on to a Custom HTML screen, or use the PDF plugin.

Mark
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/29/14 10:51 AM (5 years ago)
I added the pdf plugin but I would like it to load up upon opening
 
Ed Goodall
Fusion Technology
Profile
Posts: 422
Reg: Oct 01, 2011
Wiltshire, UK
12,320
like
10/29/14 10:52 AM (5 years ago)
Use the Custom HTML plugin then. What's the URL to your PDF and I'll send you exactly what you need to enter in the plugin.
 
GoNorthWest
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 8197
Reg: Jun 24, 2011
Oro Valley, AZ
1,000,000
like
10/29/14 11:11 AM (5 years ago)
Hold the presses!

I just realized Smug has a solution for this:

https://www.buzztouch.com/plugins/plugin.php?pid=98A4804AC048C825A1E51F0

Mark
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/29/14 11:15 AM (5 years ago)
Thanks guys I will try this in a few
 
2nd2none
I hate code!
Profile
Posts: 61
Reg: Sep 29, 2014
Kinston
1,210
like
10/29/14 04:34 PM (5 years ago)
when I view on my screen it says Missing Plugin: The android class file for this screen was not compiled in the project
 
GoNorthWest
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 8197
Reg: Jun 24, 2011
Oro Valley, AZ
1,000,000
like
10/29/14 04:54 PM (5 years ago)
Right...makes sense. You need to download a new package that contains the plugin, then compile it again. Since you just bought the plugin, it's not included in the previous download.

I'll email you in a couple minutes.

Mark
 

Login + Screen Name Required to Post

pointerLogin to participate so you can start earning points. Once you're logged in (and have a screen name entered in your profile), you can subscribe to topics, follow users, and start learning how to make apps like the pros.