Discussion Forums  >  Uncategorized

Replies: 16    Views: 209

Tony @ Buzztouch
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 528
Reg: Mar 05, 2011
Saint Louis, Mi...
24,620
Fourm StarFourm Star
02/16/12 07:31 AM (10 years ago)

Xcode error and I can't figure out why! Do you know why? Please help me out if you can

I have been rocking out my app in v1.5 for a few weeks. I was finishing up some png files as I was moving the files into XcodE bt_images when I got an error message when I tried to build. I got a build error which is on my main.m file which stats on the top row error is Expected identifier '(' Xcode won't let me build or run. This is the first time this has been a problem. If anyone can help thanks tony
 
GoNorthWest
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 8197
Reg: Jun 24, 2011
Oro Valley, AZ
1,000,000
Fourm StarFourm StarFourm Star
like
02/16/12 06:50 PM (10 years ago)
Hi Magic_Man, Did you download a new package from buzztouch recently? Perhaps you got a corrupted file? You could also try doing a Product...Clean, and then running your program again. That might clear it up. Mark
 
Tony @ Buzztouch
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 528
Reg: Mar 05, 2011
Saint Louis, Mi...
24,620
Fourm StarFourm Star
like
02/16/12 09:22 PM (10 years ago)
Mark! Thanks you know your stuff! I have to import my images again but that is no big deal.
 
GoNorthWest
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 8197
Reg: Jun 24, 2011
Oro Valley, AZ
1,000,000
Fourm StarFourm StarFourm Star
like
02/16/12 09:31 PM (10 years ago)
Sweet! Glad to know it's working for you now! You could have just overwritten the old files, and that would have taken care of it...all the actual code files are static (meaning they don't change when you do things in the control panel) unless you have made explicit changes to them. Mark
 
Tony @ Buzztouch
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 528
Reg: Mar 05, 2011
Saint Louis, Mi...
24,620
Fourm StarFourm Star
like
02/16/12 11:42 PM (10 years ago)
Mark , Have one more question. Got my app done and I am getting ready to upload it to itunesconnect. I built it archived it but it will not show up in the organizer. Do you have idea why that would be??? I know soon as it shows up like last time I validate and upload but the file is not there. Any help would be great. Thanks Tony
 
GoNorthWest
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 8197
Reg: Jun 24, 2011
Oro Valley, AZ
1,000,000
Fourm StarFourm StarFourm Star
like
02/16/12 11:45 PM (10 years ago)
Hey Tony, Try doing a Product...Build For...Archive, followed by a Product...Archive. That should put it into Organizer for you. This may help as well: http://www.buzztouch.com/resources/Submitting_Your_App_To_iTunes_Connect_v1.0.pdf Mark
 
Tony @ Buzztouch
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 528
Reg: Mar 05, 2011
Saint Louis, Mi...
24,620
Fourm StarFourm Star
like
02/17/12 12:05 AM (10 years ago)
mark I followed this step by step. Not one error in my project or target. it just won't show up in the organizer! is there anyway to bypass this to get it uploaded? Do you have any other ideas that could help? I know this should not be so darn hard, I have run into problem after problem then I finally get it ready to upload and now this. thanks again i will be standing by Tony
 
GoNorthWest
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 8197
Reg: Jun 24, 2011
Oro Valley, AZ
1,000,000
Fourm StarFourm StarFourm Star
like
02/17/12 12:12 AM (10 years ago)
Hi Tony, That's pretty weird...it should show up. This solution has always worked in the past. The other way to do this is to use Application Loader, but I have zero experience with it. I did find this document that might help: https://itunesconnect.apple.com/docs/UsingApplicationLoader.pdf Give it a read, and let me know if it works! Mark
 
Tony @ Buzztouch
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 528
Reg: Mar 05, 2011
Saint Louis, Mi...
24,620
Fourm StarFourm Star
like
02/17/12 12:19 AM (10 years ago)
ok. i have used the loader once before but it requires a zip file and the buzz touch folder is not in a zipped form. if i zip it and try to upload it do you think it wil still work?
 
GoNorthWest
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 8197
Reg: Jun 24, 2011
Oro Valley, AZ
1,000,000
Fourm StarFourm StarFourm Star
like
02/17/12 12:27 AM (10 years ago)
Hi Tony, You need to zip up the app itself, not the folder that was provided by buzztouch. I think it's a .ipa file or .app file...I can't recall at the moment. Once you find the actual app itself, the one you compiled, then zip it up using an archiving program, and send that in. Mark
 
Tony @ Buzztouch
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 528
Reg: Mar 05, 2011
Saint Louis, Mi...
24,620
Fourm StarFourm Star
like
02/17/12 12:28 AM (10 years ago)
no go it tells me the application wrapper is invalid .app file required. Man I am so darn close why
 
Tony @ Buzztouch
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 528
Reg: Mar 05, 2011
Saint Louis, Mi...
24,620
Fourm StarFourm Star
like
02/17/12 12:32 AM (10 years ago)
last question. I think I posted right before you last time. I looked in the file folder that buzz touch makes for me. The app ipa file is not in there. would you happen to know where that would be?
 
Tony @ Buzztouch
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 528
Reg: Mar 05, 2011
Saint Louis, Mi...
24,620
Fourm StarFourm Star
like
02/17/12 12:48 AM (10 years ago)
Thank the lord! I got it. This is what I did. I closed the current project. Then I opened the previous project I was working on that had the error on the main.m file. I deleted that archive file that I had in the organizer. Then closed that project. Went back into my new one re-built and archived then it worked. Not one error this time! Thanks for all you help. If you come to Saint Louis I owe you a beer my friend. Talk at you later. Tony
 
Tony @ Buzztouch
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 528
Reg: Mar 05, 2011
Saint Louis, Mi...
24,620
Fourm StarFourm Star
like
02/17/12 09:19 AM (10 years ago)
Mark got one more for you. How the heck do I send push note. To my app subscribers from buzztouch? The other app builder I was using had a push note section in the cms. Thanks tony
 
GoNorthWest
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 8197
Reg: Jun 24, 2011
Oro Valley, AZ
1,000,000
Fourm StarFourm StarFourm Star
like
02/17/12 09:32 AM (10 years ago)
Hey Tony, Awesome that you got it resolved! Sorry I left you hanging, but it was time for bed, and I was bushed! Actually, I just wanted you to figure it out yourself! ;-) There is no push notification section in Buzztouch at all. Several people have been successful at adding Xtify or Urban Airship to their notifications, but there is no native push functionality with buzztouch. Search the forums, and you should be able to find what you're looking for. Keep the questions coming! Mark
 
Tony @ Buzztouch
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 528
Reg: Mar 05, 2011
Saint Louis, Mi...
24,620
Fourm StarFourm Star
like
02/17/12 09:35 AM (10 years ago)
Thanks you are truely the buzztouch master! Time for me to put on the blue uniform and patrol the streets of saint Louis. See ya
 
GoNorthWest
buzztouch Evangelist
Profile
Posts: 8197
Reg: Jun 24, 2011
Oro Valley, AZ
1,000,000
Fourm StarFourm StarFourm Star
like
02/17/12 09:37 AM (10 years ago)
Stay safe out there! Thanks for being willing to protect your great city! Mark
 

Login + Screen Name Required to Post

pointerLogin to participate so you can start earning points. Once you're logged in (and have a screen name entered in your profile), you can subscribe to topics, follow users, and start learning how to make apps like the pros.